[rev_slider riskabla]
Riskabla läkemedelsmottagning

Risky-drugs-advice

Du som är ordinerad beroendeframkallande läkemedel är välkommen hit för genomgång av din medicinering. Här görs även bedömningar av ev smärt,-sömn och/eller ångestproblematik.

Detta för att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt och se till så att du får rätt insatser ifrån oss då det ibland kan behövas ytterligare hjälp förutom det läkemedel du är ordinerad.

Detta kan t ex vara sömnskola, sjukgymnastik, insatser från arbetsterapeut, akupunktur-behandling eller samtal med kurator.

Vi hjälper även till med ned-och uttrappning av läkemedel. Då det i samband med ned-och uttrappning av beroendeframkallande läkemedel ofta uppstår abstinenssymtom så erbjuder vi stöd under den perioden. Detta kan t ex vara i form av stödsamtal, öronakupunktur och icke beroendeframkallande läkemedel.

När du önskar förnya recept på beroendeframkallande läkemedel kommer du troligen att bli kallad till oss för genomgång av dina läkemedel samt orsaken till att du är ordinerad dessa. Vi kommer att prata lite kring din livssituation och du kommer att få fylla i formulär ang. antingen din smärt,-sömn och /eller ångestproblematik. Besöket tar ca 45 minuter och därefter utformas en behandlingsplan tillsammans med läkare. Detta görs för att du ska få rätt hjälp och stöd.

Du kommer i kontakt med mottagningen via vår växel 010 24 32 800.